For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

ارزيابي عوامل موثر بر رضايتمندي روستاييان از مسكن روستايي

مجله پژوهش و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد

هدف از انجام پژوهش حاضر ارزيابي سطح رضايت روستائئان منطقه اورامانات استان كرمانشاه و شناسايي عوامل موثر بر رضايتمندي آنها از واحد مسكوني خود است. روش پژوهش حاضر از نوع تحقيقات  تحليلي - توصيفي مي باشد. 22279 خانوار روستايي ساكن در چهار شهرستان واقع در منطقه اورامانات استان كرمانشاه جامعه آماري اين تحقيق را تشكيلب مي دهند. از اين ميان، 280 خانوار به روش نمونه گيري طبقه اي و با استفاده از فرمول كوكران به عنوان نمونه آماري انتخاب گرديد. ابزار تحقيق پرسشنامه اي بود كه اعضاي هيات علمي دانشگاه و كارشناسان بنياد مسكن روايي آن را تاييد كردند و پايايي آن با انجام پيش آزمون و محاسبه ضريب آلفاي كرونباخ (0.84)  تاييد شده است. نتايج حاصل از تجزيه و تحليل آماري در نرم افزار  SPSS   نشان مي دهد كه رضايتمندي افراد مورد مطالعه از مسكن خود پايين تر از حد متوسط مي باشد. همچنين نتايج تحليل واريانس نشان داد رضايتمندي روستائئان منطقه مورد مطالعه از واحد مسكوني خود در مورد چهار شاخص رفاهي، بهداشتي، كالبدي و تاسيسات در همه شهرستانهاي منطقه اورامانات در سطح 99% اطمينان معني دار است نتايج تست دانكن نشان داد شهرستان جوانرود به لحاظ سطح رضايتمندي روستاييان از واحد مسكوني اي كه در آن زندگي مي كنند، در پايين ترين سطح رضايت قرار دارد. بالا بودن هزينه تكميل ژرسش نامه ها با توجه به گستردگي محدوده مورد مطالعه، از اصلي ترين چالش هاي پيش روي محققان در پژوهش حاضر بود.

Journal Papers
ماه: