For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تحليل عاملهاي پيش برنده و بازدارنده گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات در روستاهاي بخش مركزي شهرستان نجف آباد

مجله راهبردهای توسعه روستایی

دانشگاه تربت حیدریه

به بسياري از روستاهاي ايهران، هنهوز خيلهي از قابليهت ههاي ايهن )ICT( علي رغم ورود فناوري اطلاعات و ارتباطات فناوري در بخش روستايي به دليل نبود شناخت كافي دربارة عامل هاي پيش برنده و بازدارنده، توجه چنداني به آن نشهده و همچنين از آن به صورت شايسته بهره برداري نشده است. در واقص، بدون شناخت عامل هاي مزبور، هرگونه اقدامي منجر به هدر رفتن منابص مادي و انساني خواهد شد. از اين رو، تحييق حاضر با هدف تحليل عامهل هه اي پهيش برنهده و بازدارنهده گستر فناوري اطلاعات و ارتباطات در روستاهاي بخش مركزي شهرستان نجهف آبهاد از ديهدگاه كارشناسهان صهورت پذيرفته است. رو پهشوهش توصهيفي و از نهوع پيمايشهي اسهت . جامعهص آمهاري تحييهق شهامل همهص كارشناسهان جههاد كشاورزي، پست، پست بانك، مخابرات و دفترهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات روستايي) 11 نفر( اسهت كهه بهه صهورت سرشماري بررسي و تحليل شدند. اعتبار پرسش نامه با نظر متخصصان و پايايي ابزار تحييق با ضريب آلفاي كرونباخ بهراي 1( به دست آمهد . براسهاس نتيجهه ههاي حاصه ل از تحليهل / هريك از ميياس هاي اصلي پرسش نامه در حد مناسب )بالاي 7 عاملي، چهار عامل فرهنگي- اطلاع رساني، زيرساختي، خدماتي و تسهيلاتي- نهادي به عنهوان عامهل ههاي پهيش برنهده بها 93 و چهار عامهل ضهعف زيرسهاختي، ضهعف فرهنگهي، توسهعه نيهافتگي اجتمهاعي - منطيهه اي و ضهعف / درصد تبيين 19 14 درصد به عنوان عامل هاي بازدارنده گستر فناوري اطلاعهات و ارتباطهات در / مهارتي- تخصصي، با درصد تبيين 47 روستاهاي شهرستان نجف آباد، شناسايي شدند.

Journal Papers
ماه: